Olimpic doveo novog Brazilca i odselio s Otoke

Na Koševu će igrati domaće susrete

Olimpic doveo novog Brazilca i odselio s Otoke

Adnan Beganović

Brazilski vezni fudbaler Welker Taianan nova je akvizicija aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, sarajevskog Olimpica.

Deset dana prije početka nove sezone Olimpic je osvježio svoje redove. Dvogodišnji ugovor sa aktuelnim osvajačom Kupa Bosne i Hercegovine potpisao je Taianan, koji je prošle godine nastupao u Širokom Brijegu.

Radi se o iskusnom 28-godišnjem igračku koji je karijeru počeo u Senecu, a nastupao je još za Gremio B, CSKA Sofiju, Maccabi Netanya, Espanyol B, Puertollano, Paranu, Sao Jose, Grodig,, Iraklis i Napredak Kruševac.

Osim ovog transfera iz redova Olimpica stiže još vijesti i to vezanih za domaće susrete u narednoj premijerligaškoj sezoni. Naime, kako su za SportSport.ba potvrdili iz redova osvajača Kupa BiH, Vukovi sele sa Otoke, a sve svoje domaće susrete igrat će na najvećem bosanskohercegovačkom stadionu Asim Ferhatović Hase.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.