Sportski direktor Olimpica

Prljača: Olimpic će i naredne sezone igrati važnu ulogu

Edin Prljača, sportski direktor najmlađeg sarajevskog premijerligaša Olimpica, vjeruje da će njegov klub i u narednoj sezoni igrati važnu ulogu. 

"Sigurno da se u ova dva puno toga desilo i ponosni smo na ono što smo pokazali u dvije utakmice i razočarani što nismo prošli u drugo pretkolo. To smo zaslužili na terenu i po samoj utakmici, ponašanju igrača, pa i samoj igri, ali takav je fudbal. Jedno veliko i fino iskustvo za klub i igrače koji su ponovo osjetili evropske utakmice", kazao je Prljača, koji sa velikim optimizmom gleda na narednu sezonu u BHT Premijer ligi BiH. 

"Okrećemo se Premijer ligi sa velikim nadanjima i to smo najavili po završetku prošle sezone kada smo osvojili Kup. Hoćemo da imamo kontinuit, da stvaramo dobar klub kroz dobre rezultate. Nadam se da ćemo u narednom periodu igrati važnu ulogu, s tim da smo jučer pokazali da imamo dobar tim sa par pojačanja. Pokušat ćemo se što bolje prezentirati u narednom prvenstvu."

Prljača tvrdi da Olimpic nije kompletirao igračku križaljku, te očekuje još nekoliko kvalitetnih pojačanja. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zadatak ekipe i kluba da nastavimo evropski put, da li će to biti kroz Kup i prvenstvo, to tek treba da se vidi. Kao što sam rekao, hoćemo da nastavimo sa kontinuitetom i da stvaramo pozitivnu atmosferu u klubu. Prijelazni rok za nas nije završen, očekujemo još jednog ili dva igrača", riječi su Prljače. 

Pogledajte kompletan raspored Premijer lige BiH za novu sezonu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti