Olimpic ispao iz Premijer lige BiH!

Remijem protiv Mladosti

Olimpic ispao iz Premijer lige BiH!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Olimpica ispali su iz Premijer lige BiH. Sarajevski tim je danas na Otoci remizirao protiv Mladosti (3:3), ali to im nije bilo dovoljno u borbi za opstanak i oni će naredne sezone igrati u nižem rangu.

Odlično prvo poluvrijeme na stadionu Otoka donijelo je veliki broj prilika i tri pogotka.

Gosti su prvi zatresli mrežu u ovom meču. Igrala se 12. minuta kada šut Gorana Brkića pogađa Jovu Kojića i završava iza leđa Bandovića za prednost Mladosti od 0:1.

Oba tima su potom imala nekoliko dobrih šansi, a novi gol viđen je u 30. minuti. Goran Brkić ovog puta s vrha kaznenog prostora iz slobodnjaka šutira i pogađa mrežu domaćeg tima za prednost od 0:2.

Uspio se Olimpic vratiti u meč. U 34. minuti je Muamer Svraka pogodio za 1:2 i nadu domaćeg tima u opstanak.

Ovim se rezultatom otišlo na odmor, a nakon šest minuta igre u nastavku domaći su izjednačili. Pogodio je Govedarica za 2:2.

Ipak, samo četiri minute kasnije gosti su ponovo poveli. Anel Husić je pogodio za 2:3.

Nisu stali timovi ni u nastavku meča. Imala je Mladost priliku da riješi meč, ali su je propustili, da bi kazna za promašaje stigla u 70. minuti kada Svraka pogađa za 3:3.

Do kraja još nekoliko šansi. Olimpic je pokušao doći do gola koji bi im ostavio nadu u opstanak, ali do njega nisu dišli. Ostalo je 3:3, te je sarajevski tim ispao iz društva najboljih bh. timova.

Liga za opstanak, 8. kolo:

Olimpik - Mladost 3:3  (Svraka 34', 70', Govedarica 51' / Brkić 12' 30', Husić 55')

Olimpik: Bandović, Vukomanović, Osmanović, Karić, Kojić, Pehar, Milović, Govedarica, Bogdanović, Osmanković, Svraka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Lalić, Galić, Laštro, Husić, Aganspahić, Kuzmanović, Musić, Maksimović, Šećereović, Brkić, Isaković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi