Otvorena istraga u slučaju "Dejan Bandović"

"Nikoga ne možemo poslati u zatvor"

Otvorena istraga u slučaju "Dejan Bandović"

Jedan od tri tužioca N/FSBiH Damir Raguž potvrdio je kako je otvorena istraga u slučaju "Dejan Bandović".

Golman Olimpica snimio je mobitelom razgovor sa menadžerom Sanelom Klopićem kako mu nudi mito uoči utakmice protiv direktnog rivala u borbi za opstanak, Metalleghea. Klopić, koji je inače veliki prijatelj trenera tima iz Jajca, ponudio je Bandoviću 10 hiljada KM i prijedlog da 'ne brani 100%, nego 80%' u toj utakmici. 

U takvim radnjama Bandović nije želio sudjelovati i postao je sportski junak u BiH, a budući da se radi o ozbiljnom slučaju, danas je donesena odluka o otvaranju istrage. To je za Nezavisne potvrdio i tužilac N/FSBiH Damir Raguž. 

"Danas smo donijeli odluku o otvaranju istrage u ovom slučaju. Proučili smo određene materijale, a najkasnije do kraja idućeg tjedna mogli bi imati i neke konkretne zaključke kada budu saslušani i svjedoci, odnosno aktera ovog događaja. Ovo je tek početak rada na ovom slučaju, prikupićemo što više dokaza i donijeti odluku u što kraćem roku", rekao je jedan od tri Tužioca N/FS BiH Damir Raguž i dodao da moraju brzo reagovati između ostalog i zbog činjenice da je kraj prvenstva veoma blizu. 

"Ovo je ozbiljan slučaj i nećemo dozvoliti nikome bilo kakav pokušaj zataškavanja. Naše je da ispitamo okolnosti, a ukoliko procijenimo da ima elemenata kaznenog djela to onda nije naš, već slučaj u nadležnosti Tužiteljstva BiH. Mi nikoga ne možemo poslati u zatvor. Naše nadležnosti sankcionisanja su većinom u domenu suspenzije", pojasnio je Raguž.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tužioci u posjedu imaju i audiosnimak Bandovićevog razgovora sa Klopićem, koji se nakon svega u medijima pravdao kako je riječ tek o - šali! 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije