Olimpic siguran protiv Viteza

Premijer liga BiH

Olimpic siguran protiv Viteza

E. Škorić

Nogometaši Olimpica ostvarili su novu pobjedu. U 17. kolu Premijer lige savladali su Vitez s 2:0.

Vitez je na Otoci pruži snažan otpor i dobar dio utakmice se ravnopravno nosio s domaćom ekipom. 

Olimpic je stvarao šanse u prvom dijelu, prijetili su Bogičević i Smajić, ali je mreža Viteza ostala netaknua. U nastavku još veći presing domaćih, trener Mirza Varešanović je ubacio dodatna dva napadača, Pandžu i Brkovića, pa je bilo za očekivati da se promijene stvari na semaforu.

U zadnjih petnaestak minuta Olimpic je postigao dva pogotka i stigao do pobjede. Strijelci su bili Brazilac Stefan Figueiredo Pereira i stoper Jadranko Bogičević.

Olimpic-Vitez 2:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpic: Hamzić, Gligorov, Šivšić, Bogičević, Imamović, Osmanagić (Pandža), Muharemović, Smajić, Hugo Alexandrovisske, Alves, Figueiredo (Brković).

Vitez: Tomić, Alić, Jurić, Livaja, Petrović, Miloš, Barišić, Kapetan, Hrkać (Basara), Smriko, Pezo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.