Olimpic u problemima pred duel s Čelikom

Vukovi znatno oslabljeni

Olimpic u problemima pred duel s Čelikom

Deveto kolo Lige za opstanak bh. šampionata za Olimpic donosi duel u Zenici kod Čelika.

Sarajevski klub je nakon remija u prošlom kolu izgubio i teoretske šanse za opstanak u društvu najboljih, ali to ne znači da izabranici Dragana Radovića na Bilino polje putuje s bijelom zastavicom.

Remi iz prošlog kola skupo je koštao Olimpic i tijekom ove sedmice se nekoliko igrača, koji su iznijeli teret prethodnog dijela takmičenja, žalilo na povrede i upitno je ko će od njih biti na raspolaganju šefu struke.

Bevab mora na operaciju meniskusa, dok su, prema pisanju klupske stranice, Svraka, Kojić i Osmanković preskočili posljednja dva treninga zbog povreda. Uzelac ima problema sa leđima, ali je danas uspio da izdrži sve napore i mogao bi da bude spreman da meč u Zenici. Radović će nakon sutrašnjeg treninga imati jasan uvid na koga će moći računati. 

Olimpic i Čelik su se ove sezone sastajali tri puta. Olimpic je slavio jednom u jesenjem dijelu prvenstva, dok su Zeničani bili bolji u dva susreta. Prvo tokom regularnog dijela sezone, a potom i u dogravanju za opstanak u duelu četvrtog kola kada su slavili rezultatom 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica se igra u nedjelju od 17 sati, a glavni sudija ovog susreta je Elvis Mujić iz Banovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi