Slučaj "Cener" zanimljiv i UEFA-i?

Nakon što je pokrenuta istraga

Slučaj "Cener" zanimljiv i UEFA-i?

U najjačem rangu nogometnog takmičenja u BiH početkom mjeseca se dogodio veliki skandal. 

Olimpicov golman Dejan Bandović je objavio snimku na kojoj se čuje kako mu Sanel Klopić, agent i prijatelj trenera Metalleghea Mate Neretljaka, nudi svotu od 10.000 KM da pusti utakmicu timu iz Jajca koji se žestoko bori za opstanak. 

Od Bandovića se pritom nije tražilo da se obruka, već samo da ne bude na maksimumu - Da ne istrči baš na svaki centaršut, da ne procijeni svaku loptu onako kako treba ili da napravi neki manji kiks za koji ga sutra niko ne bi mogao sa sigurnošću optužiti da je to učinio namjerno.  

Nemoralnu ponudu Bandović je odbio i postao je sportski junak u našoj zemlji, a nakon što je od strane N/FSBiH otvorena istraga, slučaj "Cener" je postao zanimljiv i Evropskoj fudbalskoj federaciji. U ovaj proces, nezvanično, uključit će se i UEFA-ini istražitelji, koji su rigorozni kada su ovakve stvari u pitanju. 

Ostaje da se vidi šta će odlučiti u UEFA-i i da li će njeni istražitelji u kompletnoj aferi pronaći krivce ili dokaze. Interesantno je da se Klopić nakon svega u medijima pravdao kako je riječ tek o - šali. 

"Pročitao sam u jednom intervjuu kako kaže da se samo šalio, ali stvarno je ironija da se na taj način pokušava opravdati. Bio je uporan i nastavljao je sa pitanjima vezanim za utakmicu u Banjaluci, više puta mi je spominjao tu cifru iako je moj stav mogao znati odmah, jer sam na početku razgovora rekao da me to ne zanima i da neću pristati. Da se on stvarno šalio, kao što tvrdi, rekao bi mi na kraju da nije mislio ozbiljno", prokomentarisao je Bandović izjavu Klopića. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jedno je sigurno, Bandović može poslužiti kao primjer svima. I kada završi karijeru, pamtit ćemo ga kao čuvara mreže koji je sačuvao i obraz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti