Olimpic vodio 2:0 protiv Cibalije, pa izgubio na penale

Vukovima ipak samo četvrto mjesto

Olimpic vodio 2:0 protiv Cibalije, pa izgubio na penale

Samir Mlaćo

Na  25. Memorijalnom  turniru  "Zvonko Mikolčević"  koji se igra u Ruščici kod Slavonskog Broda u organizaciji NK Posavac danas se igraju susreti za treće i prvo mjesto. 

U susretu za treće mjesto koji je bio zakazan za 18 sati snage su odmjerili sarajevski Olimpic i Cibalia iz Vinkovaca,  a nakon  regularnih 90.minuta završilo je 2:2. 

Nakon izvođenja penala Cibalia je slavila sa 4:3, te osvojila treće mjesto ukupnim rezultatom 6:5.

Olimpic je nakon prvih 45 minuta imao prednost od  2:0. Prvo je Mihajlo Savanović u 12. minuti doveo Vukove u vodstvo, da bi samo pet minuta kasnije Plakalo pogodio mrežu nemoćnog Matkovića za 2:0.

Ipak, u drugom poluvremenu Cibalija je zaigrala mnogo bolje i na kraju uspjela izvući remi. Vitaić je u 50. minuti pogodio za smanjenje vodstva, a pet minuta kasnije Ugrina  pogađa mrežu Bandovića za 2:2.

Nakon izvođenje jedanesteraca više razloga za slavlje imali su nogometaši Cibalije i zasluženo osvojii treće mjesto.

NK Olimpic – NK Cibalia 2:2 (2:0) nakon penala 3:4.

Stadion: SRC Antun Iličić-Braco. Glavni sudija: Davor Jozić. Pomoćnici: Dario Krajnović  i Branimir Vukoja.

NK Olimpic: Bandović, Udovičić, Kobiljar, Kavazović, Isić, Plakalo, Savanović, Golić, Bešić, Mikulčić, Drljević.  Na klupi: Šahović, Milović, Karić, Ajdinović, Selak, Salčin, Lelić. Trener: Faik Kolar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nk Cibalia: Matković, Jerbić, Prskalo, Rugašević, Crnčević, Žderić, Urenović, Zelenika, Mijoković, Mišić, Vitaić. Na klupi: Šubarić, Tiago, Ugrina, Baša. Trener: Stanko Mršić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije