Olimpija dva puta stizala rezultat, Partizan slavio u Velsu, Osijek poražen u Sofiji

Igrani susreti 2. pretkola Evropske lige

Olimpija dva puta stizala rezultat, Partizan slavio u Velsu, Osijek poražen u Sofiji

A. Čaušević

Širom Evrope danas se igraju prvi mečevima drugog pretkola Evropske lige, a u akciji je bilo i niz klubova iz regiona. 

Vrlo povoljan rezultat ostvarila je Olimpija. Tim iz Ljubljane je na gostovanju u Turskoj odigrao 2:2 protiv Yeni Malatyspora. Domaći su vodili dva puta, ali su se gosti iz Slovenije za koje su igrali Luka Menalo, Asmir Suljić i Tomislav Tomić u oba navrata vratili u igru.

Nakon prvog meča zadovoljni mogu biti i u Partizanu. Beograđani su na gostovanju u Velsu s minimalnih 0:1 pobijedili amatersku ekipu Connah's Quay. Odlučio je gol Aleksandra Šćekića iz 62. minute.

Rezultatom poslije prve utakmice mogu biti zadovoljni i u Čukaričkom jer je srbijanski predstavnik na gostovanju u Norveškoj protiv Moldea odigrao 0:0.

Osijek je izgubio u Sofiji od CSKA. Izabranici Ljupka Petrovića su slavili s 1:0, a gol odluke u 53. minuti zabio je Evandro. Imali su Osječani nekoliko dobrih šansi za izjednačenje, ali je sjajan udarac brazilskog fudbalera odlučio meč na stadionu "Bugarska armija".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Spartak iz Trnave i Kairat koji su u prvom pretkolu izbacili Radnik i Široki Brijeg su poraženi identičnim rezultatom i to sa po 2:0. Lokomotiv iz Plovdiva našeg Brune Akrapovića je pobijedio Slovake, dok je Hapoel Beer Sheva bio bolji od Kazahstanaca.

Fudbaleri Gzire koji su u prvom pretkolu senzacionalno izbacili Hajduk su u Latviji vraćeni na zemlju. Ventspils je Maltežane ispratio kući sa četiri gola u mreži. Bilo je 4:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije