Olimpija u derbiju savladala Domžale, igrali Bajrić i Horić

Prva liga Slovenije

Olimpija u derbiju savladala Domžale, igrali Bajrić i Horić

Olimpija je u derbiju 18. kola slovenskog nogometnog prvenstva uspjela savladati prvoplasiranu ekipu Domžala rezultatom 2:1.

Tim iz Ljubljane već u šestoj minuti preko Matića došao je u vodstvo, da bi u 41. minuti prednost udvostručio Vukčević za sigurno vodstvo od 2:0 na poluvremenu.

Domžale su u nastavku utakmice svim silama pokušavale doći do pogotka, što se isplatilo u 77. minuti, kada je Maksimović postigao utješni pogodak i postavio konačan rezultat.

Bh. internacionalac Kenan Bajrić odigrao je cijeli susret za Olimpiju, kao i na drugoj strani Kenan Horić, čije su Domžale i dalje na prvoj poziciji. 

Prva liga Slovenije, 18. kolo

Olimpija - Domžale 2:1 (Matić 6., Vukčević 41. / Maksimović 77.)
Gorica - Zavrč 1:0 (Johnson 9.)
Velenje - Celje 0:0
Maribor - Koper 4:0 (Tavares 12., Mendy 30., Arghus 38., Biton 89.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.