Olimpija zamalo napravila veliki comeback
Foto: NK Olimpija

Nakon 32 minute gubili sa 4:0

Olimpija zamalo napravila veliki comeback

Olimpija i Trenčin su večeras na stadionu Stožice u Ljubljani odigrali izuzetno efikasan meč koji je završio pobjedom prvaka Slovačke rezultatom 4:3.

Gosti su u prednost došli nakon četiri minute igre, kada je Lawrence pogodio za 1:0. Samo dvije minute kasnije, Kalu je doveo Trenčin do sigurnog vodstva od 2:0, da bi Janga i Holubek u 20. i 32. minuti pogađali i tako svom timu donijeli ogromnu prednost.

Olimpija je bila na koljenima, a onda je Velikonja u 34. minuti smanjio na 4:1. Do odlaska na odmor, Zajc je pogodio za 4:2, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ljubljančani se nisu predavali i do kraja utakmice su uspjeli stići i do trećeg gola. Eleke je u 89. minuti postavio konačan rezultat, s kojim Olimpija čak može biti i zadovoljna s obzirom na ogroman deficit iz prvog poluvremena. Ipak, realnost je da je Trenčin s ovim rezultatom jednom nogom u 3. pretkolu i da je pred Olimpijom težak zadatak u revanšu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi