Olimpijski prvaci bolji od svjetskih

Francuska pobijedila Španiju u polufinalu EP

Olimpijski prvaci bolji od svjetskih

Prvi finalista EP za rukometaše u Danskoj je reprezentacija Francuske, koja je u polufinalu slavila protiv Španije rezultatom 30:27. 

Francuska je odlično otvorila utakmicu, pogađali su iz svih pozicija, dok je Thierry Omeyer briljirao na golu i nije dozvoljavao Špancima da dođu do pogotka. S druge strane španski golman Manuel Sierra nije mogao odbraniti ništa, pa je prednost olimpijskih prvaka rasla iz minute u minutu. 

Nekih osam minuta prije kraja prvog poluvremena Francuska je otišla na velikih pet golova prednosti (11:6), a onda se desio nevjerovatan preokret. Igrači Francuske kao da su otišli u svlačionicu. Sierra je počeo braniti odlično, probudio se najbolji španski igrač na ovom prvenstvu Joan Canellas i prednost Francuske se brzo istopila. 

Canellas je vrlo brzo postigao pet golova bez promašaja iz igre, dok je španska odbrana odigrala odličan posao na Nikoli Karabatiću koji za cijelo prvo poluvrijeme nije postigao niti jedan gol. Rezultat odlične igre reprezentacije Španije bilo je vodstvo od 14:12 s kojim su otišli na odmor. 

Početak drugog dijela bio je kao preslikan iz prvog poluvremena. Na gol Francuske je umjesto Omeyera stao Cyril Dumoulin, koji je Špancima branio sve što su uputili prema njegovom golu, pa je Francuska stigla do preokreta i povela nakon deset minuta igre u nastavku sa dva gola razlike. 

Špance je u igri držao sjajni Canellas, te donekle Aguinagalde sa crte. Nakon nešto lošijeg početka Španci se opet vraćaju u igru i 15 minuta prije kraja poravnavaju rezultat na 21:21. Sjajnu utakmicu odigrao je Valentin Porte, koji je bio nezaustavljiv za špansku odbranu, priključio mu se Luc Abalo, i prednost Francuske nepune tri minute prije kraja bila je tri gola prednosti. 

Španija nije mogla do gola čak ni sa dva igrača više. Osim sjajnog Canelasa niko nije odigrao dobru utakmicu, a ono što je odlučilo utakmicu, svakako, su golmani. Sierra kod Španije nije bio na nivou, dok su Francuzi imali dva sjajno raspoložena golmana, koji su ukupno skupili 16 odbrana, sedam Omeyer i devet Dumoulin. 

Prvo ime utakmice bio je Luc Abalo sa osam golova, Valentin Porte je dodao sedam, a Mickael Guigou i Daniel Narcisse po pet, dok su kod Španije najbolji bili Joan Canellas sa 10 i Julen Aguinagalde sa pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti