Više takmičarska, nego prijateljska: Remi Olimpika i Čapljine u borbenom meču

Utakmica završila rezultatom 2:2

Više takmičarska, nego prijateljska: Remi Olimpika i Čapljine u borbenom meču

E. Čaušević

Fudbaleri Olimpika i Čapljine danas su remizirali (2:2) u prijateljskoj utakmici.

Igrači Olimpika su odlično otvorili današnji susret i stigli do prednosti već u 12. minuti. Osmanović je lijepo petom proigrao Cruza koji iz drugog pokušaja matira Butigana.

Međutim, ekipa Čapljine uspjela je da poravna na 1:1 u 27. minuti meča. Nakon prekida i ubačaja s desne strane najbolje u kaznenom prostoru Vukova se snalazi Ivković koji pogađa za 1:1.

U finišu prvog dijela Olimpik je ponovo zaprijetio preko Cruza, ali ovaj put lopta ide pored gola. Odličnu šansu u 43. minuti za Olimpik imao je Ojdanić, no sada je stativa spasila ekipu Čapljine.

Olimpik je do drugog gola i nove prednosti stigao u 65. minuti. Nakon ubačaja s lijeve strane mrežu Čapljine zatresao je Horić koji je tako povisio na 2:1.

Međutim, već u narednom napadu Čapljina je poravnala na 2:2, a sjajan pogodak zabio je Salčinović.

Oglasi

Desetak minuta kasnije ponovo prijete Vukovi. Ovaj put odlično je s 20-tak metara šutirao Bajraktarević, no sada je prečka spasila Čapljinu i ostalo je 2:2 što je bio i konačan rezultat ove utakmice.

Pripremni meč:

Olimpik - Čapljina 2:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Hadžić, Hadžanović, Isić, Perišić, Handžić, Lekanić, Dujmović, Gavrić, Osmanović, Cruz, Ojdanić.

Čapljina: Butigan, Salčinović, Nikić, Đermanović, Novaković, Ivković, Buntić, Galešić, Marić, Tuta, Mace.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi