Osvojio je titulu u Premijer ligi, pa u 23. godini rekao 'zbogom' nogometu: "Tako je moralo da bude"

Mladi golman pronašao posao i 'okačio rukavice o klin'

Osvojio je titulu u Premijer ligi, pa u 23. godini rekao 'zbogom' nogometu: "Tako je moralo da bude"

Samir Mlaćo
Ivan Trifković, svojevremeno velika bh. golmanska nada, odlučio je reći 'zbogom' nogometu.

Trifković je posljednji angažman imao u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a branio je i za omladinske selekcije FK Sarajevo, a zatim i za FK Olimpik, HŠK Zrinjski, te HNK Čapljina. Bio je pozivan i u omladinske selekcije naše reprezentacije, predviđali su mu blistavu karijeru.

U prvom dijelu sezone u Prvoj ligi RS upisao je 14 nastupa. Za Zrinjski je upisao nekoliko nastupa u Premijer ligi i osvojio naslov prvaka, no došlo je vrijeme za rastanak od aktivnog bavljena nogometom.

Razlog je posao koji je 'dobio', a za SportSport.ba priznaje da mu nije bilo nimalo lako kada je morao odlučiti.

“Odluku je zaista bilo teško donijeti. Čitav život sam u sportu, ali tako je moralo da bude. U našoj zemlji samo par klubova funkcioniše kako treba, sve ostalo je haos. Okrećem se poslu“, priča Trifković.

Sa Zrinjskim je osvojio naslov prvaka u sezoni 2017/18. Sasvim razumljivo, period u Plemićima izabrao je za najljepši u karijeri.

“Svugdje je bilo lijepo na svoj način. Najljepši period ipak je taj u Zrinjskom kada smo bili prvaci“.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prošao je mnogo toga u nogometu, vidio lijepe stvari koje sa sobom nosi najvažnija sporedna stvar na svijetu, ali i one tamnu stranu. Želi zadržati sve za sebe i pamtiti samo ono što je pozitivno.

“Lijepo je biti u sportu, razvijati se u tom pravcu i sve što ide uz to, ali u našoj zemlji na niskim je to granama. Nažalost. Opet, to je samo moje mišljenje“, dodao je Trifković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Pa zbog cega je ostavio fudbal ne rekoste?
2 0
payron
Ne pise kakav poso ce raditi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi