Olimpik na teškom ispitu u Vrapčićima

Premijer fudbalska liga BiH

Olimpik na teškom ispitu u Vrapčićima

Ovog vikenda na programu je 2. kolo Premijer fudbalske luge Bosne i Hercegovine. Pet susreta na programu je danas, dok će se preostala tri odigrati sutra.

Za danas je predviđeno pet susreta 2. kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine. Utakmice Travnik – Zrinjski, Rudar – Čelik, Sloboda – Laktaši i Velež – Olimpik na programu su od 17:30 sati, a večeras će se još odigrati i meč između Borca i Leotara u Banja Luci sa početkom u 19:30 sati.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, i u drugom kolu gostuje. Nakon poraza Plemića na otvaranju sezone u Gradačcu kod Zvijezde, mostarska ekipa gostuje i Travniku na Piroti.

“Žrijeb je bio takav i naložio nam je da gostujemo u prva dva kola ove sezone. Međutim, to nam ne bi smjelo poslužiti kao neko opravdanje za evetualni novi neuspjeh. Protiv Zvijezde smo podbacili, ali očekujem da se ista stvar ne desi na gostovanju kod Travnika. Očekujem od svojih igrača da odigraju onako kako znaju i tek tada se možemo nadati pobjedi”, rekao je trener Zrinjskog Dragan Jović, koji je nekada sjedio na klupi Travnika.

Travnik je, s druge strane, u prvom kolu nastradao u Mostaru kod Veleža (poraz 0:5), pa će današnji domaćini sigurno učiniti sve da pred svojim navijačima koliko, toliko poprave utisak iz Vrapčića.

Zenički Čelik u ovom kolu gostuje u Prijedoru, kod novajlije u društvu najboljih, ekipe Rudara. Zeničani su u prvom kolu poraženi na Bilinom polju od Željezničara, pa će im ovaj susret biti od velikog značaja, jer bi sa dva vezana poraza na samom startu prvenstva Čelik došao u nezavidnu poziciju.

Sloboda je u prvom kolu napravila ogroman posao, uzevši bod Sarajevu na stadionu “Asim Ferhatović Hase” na Koševu, pa Tuzlaci, osokoljeni remijem sa ljutim rivalom na gostovanju, protiv Laktaša najavljuju pobjedu. Ako je suditi po uvodnom kolu, Laktašima ove sezone predstoji grčevita borba za opstanak u društvu najboljih. To se moglo lijepo vidjeti kada se Borac u prvom kolu prošetao kroz Laktaše, slavivši pobjedu rezultatom 2:0.

Najubjedljivija ekipa prvog kola i trenutni lider na tabeli Premijer lige, mostarski Velež, u današnjem će susretu odmjeriti snage sa novajlijom u ligi, sarajevskim Olimpikom. Rođeni su sa 5:0 demolirali Travnik, a sve osim pobjede mostarske ekipe u Vrapčićima danas predstavljalo bi veliko iznenađenje.

Borac je, uz sarajevski Željezničar, zabilježio pobjedu na strani u prvom kolu, pa Banjalučani traže nastavak pobjeda i na svom stadionu, kada im večeras u goste stiže trebinjski Leotar.



Parovi 2. kola

TRAVNIK - ZRINJSKI     17:30
RUDAR - ČELIK         17:30
SLOBODA – LAKTAŠI    17:30
VELEŽ – OLIMPIK        17:30
BORAC - LEOTAR         19:30
MODRIČA - SARAJEVO     17:30 (nedjelja)
SLAVIJA - ZVIJEZDA     17:30 (nedelja)
ŽELJEZNIČAR - ŠIROKI     20:10 (nedjelja)

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.