Olimpik poražen u Gabeli

Prva liga Federacije BiH

Olimpik poražen u Gabeli

Danas su odigrana tri susreta 27. kola Prve fudbalske lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojima su sve tri pobjede zabilježile domaće ekipe.

Lider Prve lige FBiH, sarajevski Olimpik, poražen je sa minimalnih 1:0 na gostovanju u Gabeli kod ekipe GOŠK-a. Omladinac je sa 2:1 bio bolji od Bratstva, dok je Ozren poražen sa 0:3 na gostovanju kod Žepča.

Rezultati
subota:
Jedinstvo - Krajina 2:4
Rudar - SAŠK Napredak 4:0
Budućnost - Vitez 2:0
Iskra - Čapljina 0:1
Bosna - Troglav 6:2
nedelja:
Žepče - Ozren 3:0
GOŠK - Olimpik 1:0
Omladinac - Bratstvo 2:1
 
U vodstvu je Olimpik sa 56 bodova, a slijede Rudar sa 47, Bosna 46,  Jedinstvo 45, Iskra 43, GOŠK 42, Budućnost i Omladinac po 41, Žepče 40, SAŠK Napredak 38, Vitez 37, Čapljina 35, Troglav 34, Bratstvo 32, Krajina 31 i Ozren s 15 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.