Sjajan meč na Koševu, Olimpik protiv Tuzla Cityja stigao do još jednog važnog boda

Premijer liga

Sjajan meč na Koševu, Olimpik protiv Tuzla Cityja stigao do još jednog važnog boda

E. Škorić

Dvadesetosmo kolo bh. nogometne Premijer lige kompletirano je susretom Olimpik - Tuzla City na Koševu.

Husref Musemić se vratio na "svoje" Koševo sa željom da pobjedom njegov Tuzla City ostane u igri za Evropu, no Olimpiku je svaki bod zlata vrijedan u borbi za opstanak, pa su izabranici Slavka Petrovića izuzetno sretni što su ostali neporaženi (1:1).

Jedna zaista dobra nogometna utakmica u dobrim uslovima, po lijepom vremenu, a igrači obje ekipe stvorili su značajan broj dobrih prilika.

Od početka se vidjelo da će biti dobra utakmica. Već u devetoj minuti prvo veće uzbuđenje i penal za goste nakon što je Gavrić srušio Džafića u šesnaestercu Vukova. Iskusni Goran Brkić u ovakvim situacijama rijetko griješi, lagano pogađa za 0:1.

Olimpik je i dalje imao terensku incijativu, ali umalo da prime i drugi gol u 22. minuti. Brkić je šutirao, Horić sa same gol-linije otklanja opasnost. Nedugo nakon toga Handžić šutira, Fejzić siguran. U 27. minuti Horić glavom puca, malo pored gola, nakon sjajnog ubačaja Čurjurića iz kornera.

Do kraja prvog dijela bilježimo još dobar pokušaj Osmanovića iz slobodnjaka, lopta odlazi malo preko gola Fejzića. Na startu drugog dijela velika šansa za goste i Džafića, ali puca preko gola.

Zatim je Doff u posljednji čas izblokiran, a Ubiarip sa distance puca preko gola. Olimpik se borio u svakom momentu meča, a nagrada je stigla u 60. minuti. Čurjurić izvodi još jednom dobro korner, a Horić glavom loptu šalje u mrežu gostiju za 1:1.

Ubrzo je mogao Olimpik do potpung preokreta. Nakon brze kontre, Osmanović dodaje Šišiću, koji šutira i pogađa vanjski dio mreže. Badji u 69. minuti, nedugo nakon ulaska u igru, također prijeti, ali ostaje 1:1. Desetak minuta prije kraja Badji je sve dobro napravio, sjajno šutirao, ali fenomenalno je to odbranio Hadžić.

Olimpik je sada rasterećeniji, ali i dalje samo dva boda od pretposljednje Krupe i "crvene zone". Vukove s Otoke čeka još jedan okršaj s Tuzlacima, ali sa Slobodom na Tušnju. Što se Musemićevog Tuzla Cityja tiče, pokušat će u derbiju kola da zaustavi Sarajevo i svoj nekadašnji klub.

Bližimo se kraju šampionata, pa je svima svaka utakmica jako bitna, a posebno se to odnosi na Olimpik i nekolicinu timova koji se bore za goli život.

Olimpik - Tuzla City 1:1 (Brkić 10 - penal/ Horić 60)

FK Olmpik: Adnan Hadžić, Đoko Milović, Kenan Horić, Adnan Osmanović, Ivan Čurjurić, Tarik Isić, Marko Perišić, Nebojša Gavrić, Adis Hadžanović, Faris Handžić, Aladin Šišić.

FK Tuzla City: Nevres Fejzić, Goran Brkić, Huso Karjašević, Adnan Džafić, Petar Mišić, Damir Mehidić, Augustin Doffo, Luka Lučić, Vojo Ubiparip, Kobie Morris i Boban Đerić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ratip irats
Cuj sjajan mec!? Sta je onda los mec?
1 11
kurjak
Olimpik ili Mladost, pitanje je sad.
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi