FK Borac dobio novog sportskog direktora
Nekadašnji kapiten FK Borac napušta mjesto šefa omladinskog pogona i dolazi na poziciju sportskog direktora (Foto: FK Borac)

Jandrić na funkciji

FK Borac dobio novog sportskog direktora

Midhat Šljivak

FK Borac je nakon novog rukovodstva kluba danas dobio i sportskog direktora. Ovu funkciju u budućnosti će vršiti nekadašnji fudbaler banjalučkog tima Oliver Jandrić (48).

Velike promjene se dešavaju unutar banjalučkog Borca. Klub je prije nekoliko dana dobio novo rukovodstvo, a na čelo je sjeo Milan Tegeltija, bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća te aktuelni savjetnik Milorada Dodika.

Danas je klub angažovao i novog sportskog direktora. Ovu funkciju preuzima legendarni igrač i kapiten ovog tima Oliver Jandrić.

Ovaj 48-godišnjak dobro je poznato lice u bh. fudbalu. Čak 14 godina je bio član Borac i nekadašnji je kapiten kluba iz Platonove.

Treba istaći da je on funkciju sportskog direktora obavljao i 2016. godine, a posljednji posao mu je bio na mjestu šefa omladinske škole FK Borac.

Oliver Jandrić je kao kapiten FK Borac 2010. godine podigao trofej osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Tokom fudbalske karijere u kojoj je većinom nastupao za Borac, Jandrić je još igrao za Elektrobusnu Jajce i austrijski Wolfsberger. Karijeru je okončao 2010. godine.

Nakon toga je s klubom bio i u sporovima oko neizmirenih obaveza. Uspio je postići dogovor početkom sezone 2013/2014 i to nakon što je NSBiH zaprijetio sankcijama klubu.

Borac će u ostatku sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine voditi veliku borbu za plasman u Evropu, a na te pozicije pored njih pretenduje nekoliko klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tim Banja Luke je trenutno u jako dobroj poziciji. Nalazi se na drugom mjestu s 43 boda, a korak bliže izlasku na evropsku scenu mogli bi doći već u subotu kada na svom terenu dočekuju vodeći Zrinjski.

Derbi je to 25. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Duel se igra od 18:30 sati, a glavni sudija je Luka Bilbija iz Prijedora.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi