Neočekivan kraj i šok za navijače Real Madrida?
Dva engleska velikana zainteresovana za Benzemu. Foto: Instagram - @karimbenzema

Benzema odlazi?

Neočekivan kraj i šok za navijače Real Madrida?

Eldar Ganibegović

Karim Benzema obilježio je jednu eru Real Madrida, a i igranje u Realu je obilježilo njegovu karijeru, no na ljeto postoji mogućnost da dođe kraj svemu.

Francuski as je u glavni grad Španije stigao 2009. godine iz Lyona u transferu vrijednom 35 miliona eura.

Dugo je bio u sjeni Cristiana Ronalda, a sada je udarna igla Kraljevskog kluba i bez njega se, kada je zdrav, ne može zamisliti početni sastav Los Blancosa.

Bivši francuski reprezentativac je najzaslužniji za osvajanje titule prvaka Španije i Evrope prošle sezone, a i ove sezone je najbolji strijelac Kraljeva.

Sve to donijelo mu je veliko postignuće u vidu Zlatne lopte koja mu je dodijeljena u Parizu u oktobru prošle godine.

Iako je glavni igrač Reala, postoji realna mogućnost da on na kraju ove sezone napusti klub i to potpuno besplatno.

Oglasi

Naime, njemu ističe ugovor s timom iz Madrida, a ponuda svakako neće nedostajati, te od januara ima pravo da pregovara s bilo kojim drugim timom.

Kako prenosi El Nacional, Karim Benzema je na radaru dva engleska velikana, a u pitanju su Arsenal i Manchester United.

Poznato je da Real Madrid igračima starijim od 30 godina daje ugovore samo na jednu godinu, a vidjet ćemo da li će doći do novog dogovora s Benzemom ili će on dignuti sidro i otići.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako mediji nagađaju da bi mogao otići, ne možemo, a ne sjetiti se izjave koju je Benzema dao kada je dobio Zlatnu loptu.

Tada je Francuz kazao kako za njega ne postoji druga opcija nego završiti karijeru kao igrač Real Madrida, no vidjet ćemo šta nosi dan, a šta noć. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yugopo
Pa Zar se nije pisalo da ide u Njukasl???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi