Olmosa umjesto Pešića

Olmosa umjesto Pešića

Paco Olmosa, novi je trener Valencie. Tako je neizvjesnost oko novog trenera ovog košarkaškog kluba, a nakon što je Svetislav Pešić postao bivši trener ovoga tima, završena.

Paca Olmosa tako možemo nazvati novim ali i starim trenerom ove momčadi. Naime, on je ovaj tim već vodio i to veoma uspješno u sezoni 2002/2003 kada je Naranđaste vodio do osvojene titule Uleb kupa. Naredne sezone, Valencia je sa ovim trenerom igrala i Euroligu, prvu u svojoj klupskoj istoriji.

Najozbiljniji kandidati za klupu ovoga ACB ligaša bili su Jure Zdovc, Pablo Lasa i Pepe Hernandez. Ipak, nju je "osvojio" Olmosa koji je imao veoma neuspješnu sezonu sa Menorcom koja će morati u niželigaško društvo. Zbog ovog rezultata Pablo nije ni smatran najozbiljnijim kandidatom, ali očito su njegovi raniji uspjesi sa ovom ekipom prevagnuli u odluci da ovaj trener opet preuzme ulogu " glavnog i odgovornog" na klupi Valencie.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.