Olof Mellberg u Villarrealu

Iskusni defanzivac u Španiji

Olof Mellberg u Villarrealu

Teška je sezona pred igračima i navijačima Villarreala, kluba koji je godinama bio u vrhu španjolskog nogometa, te je igrao značajnu ulogu i u Ligi prvaka.  

No, prošle sezone je Villarreal upao u tešku krizu iz koje se nije mogao iskoprcati sve do kraja, pa je priča završila tako da je popularna "žuta podmornica" ispala u drugu špansku ligu.

 

U klubu su jasno dali do znanja prije početka sezone da je jedini cilj ekspresni povratak u Primeru. U tom smislu su ovog tjedna napravili dobar posao jer su angažirali iskusnog 34-godišnjeg švedskog reprezentativca Olofa Mellberga. Ovaj obrambeni igrač je po kraju prošle sezone u Olympiacosu postao slobodan igrač, a s Villarrealom je potpisao jednogodišnji ugovor. Financijska pozadina potpisanog ugovora nije poznata.

Potražite više informacija na temu La Liga:

 

Ranije u karijeri je Mellberg igrao dugo godina u Aston Villi, a potom i u Juventusu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.