Olsenova četa ide po tri boda za drugi krug

Samurajima dovoljan bod za osminu finala

Olsenova četa ide po tri boda za drugi krug

Danska i Japan danas igraju utakmicu koja će direktno odlučiti o putniku među 16 najboljih svjetskih reprezentacija. Japanu je dovoljan i remi, dok Danskoj igra samo pobjeda.

Danska je nakon poraza od Holandije opasno „visila“. Nakon deset minuta utakmice protiv Kameruna imali su 0:1, ali su uspjeli preokernuti rezultat i doći u poziciju da se bore za plasman u drugi krug. S druge strane Japan je pred početak prvenstva bio okarakterisan kao autsajder grupe, a sada je u poziciji da se bodom plasira dalje.

„Japan je veoma dobar tim koji igra odlično u defanzivi, ali, vjerujem u snagu koju imamo. Znamo da moramo postići pogodak, ali ako budemo igrali onako kako znamo i budemo uporni u napadu, možemo do pobjede“, kaže napadač Danske Nicklas Bendtner, igrač od koga Morten Olsen mnogo očekuje u današnjoj utakmici.

Japanski selektor Takeshi Okada je pred početak prvenstva imao mnogo oponenata u domovini, ali je pobjedom u prvom kolu protiv Kameruna skinuo veliki teret s leđa. Danas Japan ukoliko ostane neporažen ide u osminu finala što je rezultat vrijedan svake pažnje.

„Mislim da će ovo biti veliki meč, težak za obje momčadi. Da bi pobijedili u ovakvoj utakmici moramo dati sve od sebe, ovdje nije samo stvar taktike, potrebno je mnogo više od toga. Bilo bi idealno kada bi došli u poziciju da postignemo deset golova, ali ću se zadovoljiti i jednim“, bio je raspoložen za šalu uoči najveće utakmice u karijeri Takeshi Okada, selektor Japana.

Morten Olsen u današnjoj utakmici neće moći računati na sjajnog štopera Simona Kjaera koji je u meču s Kamerunom zaradio drugi žuti karton, dok Okada na raspolaganju ima sve igrače. Kod Danaca je jedan trening preskoćio Martin Jorgensen, ali će biti spreman za današnji dvoboj.

Vjerovatni sastavi:
DAN: Sorensen – Jacobsen, Kroldrup, Agger, S. Poulsen – Gronkjaer, C. Poulsen, Jorgensen – Rommedahl, Bendtner, Tomasson.
JAP: Kawashima – Komano, Nakazawa, Tulio, Nagatomo – Matsui, Abe, Hasebe, Endo, Okubo – Honda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.