Oluja "pomela" aktuelne prvakinje

Oluja "pomela" aktuelne prvakinje

Teme:

Košarkašice Phoenix Mercuryja neće odbraniti naslov WNBA prvaka osvojen prošle godine, jer su u finalu Zapadne konferencije poražene od Seattle Storma sa 2-0 u seriji, a drugi finalista će biti New York Liberty ili Atlanta Dream.

Phoenix je imao produžetak u rukama 2.8 sekundi do kraja, a onda je Sue Bird pogodila tricu za pobjedu Seattlea i prolazak u prvo finale nakon šest godina. Phoenix je sredinom trećeg perioda utakmice  vodio 67:48, a 3:21 do kraja 88:76. Međutim, onda je Seattle napravio seriju 15:0 i stigao do velike pobjede koja im donosi veliko finale.

Swin Cash je kod Storma sa 23 poena i 8 skokova bila prvo ime, MVP regularnog dijela sezone Lauren Jackson je dodala 20 poena i 8 skokova, a Sue Bird 16 poena, 5 skokova i 8 asistencija. Kod Phoenixa je najbolja bila Diana Taurasi sa 28 poena i 6 skokova, ali je promašila šut za produžetak, dok je Tameka Johnson dodala 15 poena i 12 asistencija.

Atlanta Dream je sa 81:75 slavila u New Yorku protiv Libertyja i sada pred svojim navijačima ima priliku izboriti finale protiv Seattlea. Angel McCoughtry je ubacila 14 od ukupno 21 poena u posljednjem periodu igre, Sancho Lyttle je dodala 18 poena i 13 skokova, Erika De Souza 12 poena i 11 skokova, dok su kod Libertyja najbolje bile Cappie Pondexter sa 24 poena, Plenette Pierson sa 18 i Nicole Powell sa 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.