Olympiacos poravnao rezultat

Grčko košarkaško prvestvo

Olympiacos poravnao rezultat

U drugoj utakmici finalne serije grčkog košarkaškog prvenstva Olympiacos je sa 79:72 slavio protiv Panathainaikosa i poravnao rezultat u seriji na 1-1.

U prvom poluvremenu oba tima su bila izjednačena, Panathinaikos je na odmor otišao sa poenom prednosti (34:33), a onda je u treećm periodu uslijedila serija Olympiacosa koji u posljednjih deset minuta ulazi sa prednošću od 56:47. Do kraja utakmice su domaći igrači uspijeli očuvati stečenu prednost i upisati pobjedu.

Linas Kleiza je sa 17 poena i 5 skokova bio prvo ime Olympiacosa, Miloš Teodosić je dodao 16, a Josh Childress i Ioannis Bourousis po 14 poena i 7 skokova. Kod Panathinaikosa je najbolji bio Nikola Peković sa 22 poena, Dimitris Diamantidis je odao 11, a Šarunas Jasikevičius 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti