Olympiacos prejak za Dramu, Bavčić utrpao 20 poena Pirejcima

Odličan nastup našeg reprezentativca

Olympiacos prejak za Dramu, Bavčić utrpao 20 poena Pirejcima

KAO Drama naših Edina Bavčića i Nenada Markovića dočekala je danas na svom parketu Olympiacos iz Pireja. Gosti su slavili 91:81.

Drama je odlično otvorila susret, a nakon prvih pet minuta igre domaćin je vodio 17:12. U nastavku se probudio div iz Pireja, pa je rezultat nakon deset minuta igre bio 26:19 za goste. U drugoj četvrtini vidjeli smo igru koš za koš, a gosti su na odmor otišli sa osam poena viška. 

 

Nastavak je bolje otovrio domaćin. Nakon pet minuta igre u nastavku utakmice Drama je gubila samo dva poena razlike, a rezultat je bio 59:57. Olympiacos je vratio prednost na svoju stranu pa je ekipa iz Pireja u posljednjih deset minuta ušla sa osam poena viška. 

 

Olympiacos je došao i do plus 12 tokom četvrtog perioda, ali se Drama pet minuta prije kraja vratila, pa su gosti imali pet poena viška. Olympiacos je ipak bio prejak za Dramu, te je slavio 91:81. 

 

Odličan susret odigrao je naš Edin Bavčić koji je postigao 20 poena, a uz to je dodao i četiri skoka. Najefikasniji kod domaćina bio je Palmer sa 29 poena, dok je za goste 16 postigao Spanoulis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.