Olympiacos uništio Kavalu, osam poena Mitrovića

Prvak Evrope savladao Kavalu sa 51 poenom razlike

Olympiacos uništio Kavalu, osam poena Mitrovića

Košarkaši Kavale gostovali su danas prvaku Evrope, Olympiacosu i doživili pravu katastrofu. Ekipa iz Pireja slavila je rezultatom, 113:62.

Krenimo redom, domaćin je očekivano krenuo bolje u susret i napravio seriju 9:0. Nakon pet minuta, Olympiacos je vodio 16:2. Do kraja prve četvrtine domaćin je postigao 34 poena i u drugih deset minuta ušao sa 20 poena viška. U nastavku prvog poluvremena na terenu ista slika, Olympiacos diktira tempo i igru i na odmor odlazi sa pomalo nevjerovatnim rezultatom, 67:26. 

 

Jedino pitanje na koje je trebalo dati odgovor u nastavku je, sa kolikom će razlikom domaćin slaviti pobjedu. Treću četvrtinu dobili su rezultatom, 24:13. Već pet minuta prije kraja Olympiacos je postigao preko 100 poena. Konačni rezultat bio je, 113:62. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Papanikolaou sa 18 poena, dok je Gecevičius dodao 17. U redovima Kavale 13 poena postigao je Manolopoulos. Naš Nemanja Mitrović odgrao je 25 minuta i postigao osam poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.