Olympiakos do 23. pobjede u 28. utakmici

Grčka Superliga, 28. kolo

Olympiakos do 23. pobjede u 28. utakmici

Edmir Škorić

Nogometaši Olympiakosa redaju pobjede i pored činjenice da su osigurali naslov grčkog prvaka. 

Momčad iz Pireja je tako s 4:0 slavila u gostima kod Plataniasa. Djamel Abdoun je načeo mrežu domaćih u 20. minuti, a na drugi pogodak se čekalo do 80. minute, kada je David Fuster poentirao za 2:0.

 

Treći gol postigao je Kostas Mitroglou u 80. minuti, a u samoj završnici utakmice u strijelce se upisao i Panagiotis Vlachodimos. Olympiakosu je ovo bila 23. pobjeda u 28. utakmici, a trenutno ima gol-razliku 61:14.

 

Trećeplasirani Asteras je u Trioplisu razočarao protiv Xanthija, koji je ovom pobjedom ušao među Top 5 i sada je u borbi za Evropu. Važan gol za goste postigao je Kostas Fliskas u 17. minuti.

 

Panthrakikos je izbjegao opasnu zonu nakon uvjerljive pobjede nad OFI-jem (3:1). U duelu Panathinaikosa i Panioniosa nije bilo pogodaka.

 

Superliga, 28. kolo:

Panthrakikos - OFI 3:1 (Lucero 16, Baykara 26, Papadopoulos 82 - ag/ Ioannidis 23)

Asteras - Xanthi 0:1(Fliskas 17)

Potražite više informacija na temu Super League:

Platanias - Olympiakos 0:4 (Abdoun 20, Fuster 62, Mitroglou 89, Vlachodimos 90)

Panathinaikos - Panionios 0:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.