Olympiakos i dalje uvjerljiv, savladana i Giannina

Remi Xanthija i Kerkyare

Olympiakos i dalje uvjerljiv, savladana i Giannina

A. Haznadarević

Vodeća ekipa grčke Super lige Olympiakos, i dalje ne zna za poraz, a ovoga puta je nastradala Giannina sa dva gola u mreži.

Ipak, dosta se dugo Olympiakos borio da slomi otpor gostiju, koji su se sjajno branili cijelo prvo poluvrijeme. Međutim, prvi minut nadoknade u prvom poluvremenu, donio je i prvi gol domaćima.

 

Rafik Djebbour je bio strijelac, a s minimalnim vodstvom se otišlo na odmor.

 

U drugom poluvremenu, gosti su se malo otvorili, što je omogućilo timu iz Atine da bude još opasniji po gol Tambasisa. Igrao se 68. minut, kada je Ibagaza uposlio Djamelka Abdouna, koji posprema po drugi put loptu iza leđa golmana gostiju. 

 

U drugom susretu Xanthi i Kerkyra su odigrali neriješeno bez golova 0:0.

 

Super liga, 18. kolo

Potražite više informacija na temu Super League:

Olympiakos - Giannina 2:0 (Djebbour 46, Abdoun 68)

Xanthi - Kerkyra 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.