Olympiakos ruši sve prepreke, Platanias je posljednja u nizu

Super liga Grčke

Olympiakos ruši sve prepreke, Platanias je posljednja u nizu

Olympiakos iz Pireja nakon 25 kola Super lige Grčke drugoplasiranom PAOK-u bježi pomalo nestvarnih 20 bodova. 

Novu pobjedu u nizu fudbaleri Olympiakosa ostvarili su večeras nad Plataniasom koji je pružio dostojanstven otpor, mnogo veći nego se očekivalo.

Tim sa Karaiskakija je poveo pogotkom Olaitana u 28. minutu, dok je deset minuta kasnije izjednačio Torres što je bio rezultat prvog poluvremena.

Dugo su u nastavku gosti odolijevali napadima Olympiakosa, ali su kapitulaciju ipak potpisali dvadeset minuta prije kraja kada je za 2:1 pogodio Valdez. Dva minuta kasnije bilo je već 3:1, a strijelac ovog puta Perez.

Potražite više informacija na temu Super League:

Gosti se nisu predavali, a pogodak za 3:2 postigao je Vlachodimos u 72. minutu. Konačnih 4:2 postavio je Marcano u 78. minutu.

Levadiakos je kod kuće minimalnim rezultatom porazio Atromitos, baš kao i Xanthi tim Kallonija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.