Omanić i Pilav pred vratima Eurolige

Naši u Poljskoj završili sezonu

Omanić i Pilav pred vratima Eurolige

Sezona u ženskoj košarkaškoj ligi Poljske ulazi u samu završnicu. U finalu igraju Lotos i Gorzow, a trenutni rezultat je 1-1, dok je treće mjesto osvojio Energie Turon, koji je sa 3-1 bio bolji od Polkowica.

U timu Energie igra ponajbolja bh. košarkašica Aida Pilav, dok ih s klupe vodi istaknuti naš stručnjak Elmedin Omanić. Iz Poljske će u Euroligu tri kluba, ali još se ne zna hoće li Energie biti taj. Naime, Euroligu će osjetiti prvak Poljske, dok je Wisla Pack dobila pozivnicu naime učešća u polufinalu Eurolige ove sezone.

U prvoj utakmici je Energie slavio protiv Polkowica sa 62:61, a Pilav je upisala 4 poena, 3 skoka i asistenciju, dok je u drugoj utakmici u pobjedi svog tima 65:52 Aida Pilav upisala 14 poena i 4 skoka. Polkowice su se vratile u igru pobjedom u trećoj utakmici (72:62), a Pilav je upisala 2 poena i skok.  U posljednjoj utakmici zbog povrede ahilove tetive naša igračica nije ulazila u igru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije