Joldić istakao zadovoljstvo zbog trijumfa, pa otkrio šta je sa Štilićem, Fataijem i Zecom

Pomoćnik Mulalića

Joldić istakao zadovoljstvo zbog trijumfa, pa otkrio šta je sa Štilićem, Fataijem i Zecom

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Sarajevski Željezničar danas je u pripremnom ogledu s 5:0 savladao imenjaka iz Banja Luke.

Golove za sarajevski tim postigli su Mekić iz penala, Ćerimagić, Vučenović, Duraković i Hodžić.

Nakon utakmice pred kameru je stao Omer Joldić, pomoćnik šefa struke Plavih s Grbavice, Edisa Mulalića.

"Ne mogu reći da smo u nekoj fazi uigravanja. Već otprilike imamo nekakvu šemu igrača na koje ćemo računati protiv Veleža. Pokušavamo da u toj datoj minutaži oni odigraju jedan veći dio utakmice. Pobjeda protiv ekipe Željezničara... Naravno uvijek je dobro pobijediti. Prošlu utakmicu smo izgubili od Goražda. Tako zbog same atmosfere, ali i izvedbe zbog rotacije nekih igrača vidjeli smo na šta možemo računati u narednom periodu", rekao je Joldić i nastavio:

"Svakako da je dobro, a mi to treneri imamo običaj reći da je sve prošlo u najboljem redu, da nije bilo nikakvih povreda što nam je veoma važno u ovom dijelu piprema da ostanemo u zdravstvenom biltenu u onom vrhu i evo, opet ponavljam, ovdje smo u Konjicu već nekoliko dana, imamo dobre uslove. Možda je malo razlika u trenažnom i ovoj danas test utakmici u podlozi, u terenu koji nas prati ovdje otkako smo došli. Sve u svemu nadam se da će se igrači snaći na terenu s prirodnom travom u Vrapčićima."

"Sve ovo što radimo - pripremamo se za narednu polusezonu. Svakako da nam je prioritet da na najbolji mogući način otvorimo proljetni dio sezone", zaključio je Joldić.

Danas nije bilo Štilića i Fataija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Radi se o lakšim povredama. Nadam se da će oni u skorije vrijeme zajedno s našim medicinskim timom riješiti i uskoro ih očekujemo u trenažnom procesu gdje će oni biti konkurenti za prvi sastav", objašnjava Omer.

"Ermin Zec ima problema s leđima. Dečko se trudi da na najbrži način, mada to zaista dugo traje, težina njegove povrede je specifična. Period rada pa period mirovanja. Mislim da će i on u narednom periodu uspjeti da nađe tu neku dobru formu za trening, kako bi uspio da se nametne Edisu Mulaliću. O njegovim kvalitetama je smiješno razgovarati. Svi znamo šta je Ermin Zec kad je zdrav. Upravo takav Zec nam treba, gdje bi imali puno više mogućnosti u odabiru igrača prema naprijed", dodao je o Erminu Zecu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

varpl
Omer Joldić: najveci ublehas koji je krocio na tlo grada Sarajeva, prodavac magle zajedno sa svojom grupom ljigavaca Senadom Žerićem, Ismetom Štilićem i nezaboravni Admirom Dervišijem (citaj: ptarši i ljudska ljiga u originalu kojem je najveci trenerski uspjeh šurovanje sa roditeljima.. Sadžak, Zeničanin, Kulovac..)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi