Omeyer: Išli smo protiv tradicije

Francuska svjetski rukometni prvak

Omeyer: Išli smo protiv tradicije

Rukometna reprezentacija Francuske sinoć je produžetku slavila pobjedu (37:35) u finalu Svjetskog prvenstva u Švedskoj protiv Danske, te tako odbranila titulu najboljih na svijetu.

Ovo je francuskoj reprezentaciji bila četvrta uzastopna zlatna medalja sa velikih takmičenja. Prvo su 2008. godine uzeli olimpijsko zlato u Pekingu, pa su potom 2009. postali svjetski prvaci u Hrvatskoj, pa evropski prvaci prošle godine u Austriji, te su na kraju slavili i u Švedskoj.

"Prema nekom nepisanom pravilu, mi smo sinoćnje finale trebali izgubiti. Gotovo pa da je tradicija da ekipa koja izjednači u posljednjim sekundama u produžetku odnese pobjedu. Međutim, išli smo protiv tradicije i uspjeli smo se pribrati nakon šoka. Svi su se igrači međusobno bodrili u svlačionici i moram reći kako smo zaslužili pobjedu, jer smo vodili veći dio utakmice", rekao je sjajni francuski golman Thierry Omeyer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.