Omeyer najbolji igrač Svjetskog prvenstva

Francuski golman najbolji

Omeyer najbolji igrač Svjetskog prvenstva

Edmir Škorić

Najkorisnijim igračem (MVP) Svjetskog prvenstva proglašen je Thierry Omeyer.

Francuski golman godina je na vrhu i jedan je od najzaslužnijih što je njegova reprezentacija po peti puta postala prvak svijeta.

Podsjetimo, Francuzi su u finalu SP-a u Kataru savladali domaću selekciju sa 25:22 iako u tom meču Omeyer nije posebno briljirao, iako je u drugom dijelu odbranio nekoliko čisith prilika za Katarane.

Omeyer je, pored toga, izabran i u idealni tim SP-a, a čine ga još njegov suigrač Nikola Karabatić, Španac Valero Rivera, Katarani Rafael Copote i Žarko Marković, Slovenac Dragan Gajić i Poljak Bartosz Jurecki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.