Mislite da je teren u Modriči bio užas - Hrvati su nas nadmašili
FOTO: NK Omladinac

Nevjerovatni uslovi, ali i rezultat

Mislite da je teren u Modriči bio užas - Hrvati su nas nadmašili

Esmer Oštraković

Ljubitelji nogometa koji su proteklog vikenda gledali utakmicu Sloge i Borca koja je odigrana u Modriči mogli su da primjete jako loš teren zbog velikih padavina u kratkom vremenskom periodu.

Bilo je fudbalerima obje ekipe jako teško igrati, a oba trener istakla su da su uslovi bili nehumani za igranje jedne utakmice.

Ipak, ukoliko mislite da gore nema, uvjerit ćemo vas u suprotno. Tome u prilog idu fotografije koje su na svom Facebook profilu objavili iz Omladinca iz Vranjica.

Oni su u posljednjem kolu jesenjeg dijela 1. ŽNL Splitsko-dalmatinske savladali stobrečki Primoraca sa 3:0.

Ono što "bode" oči jeste teren na kojem je odigrana utakmica koji je zaista u katastrofalnom stanju.

Još nevjerovatnije zvuči činjenica da su domaći fudbaleri na ovakvom travnjaku uspjeli postići čak tri gola.

"Sastav trenera Karla Trumbića došao je do zaslužene pobjede u posljednjem prvenstvenom kolu jesenskog dijela sezone. Rani pogoci Ožegovića na ubačaj Vrdoljaka i Radića na asistenciju Puljiza, dok je teren bio u kakvom-takvom stanju, usmjerio je utakmicu prema mirnoj luci. Potop od kiše drugi dio utakmice pretvorio je u borbu u kaljuži, ali to nije smetalo Puljizu da svojim pogotkom zaključi zadnju ovogodišnju pobjedu vranjičkog sastava"

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Najljepši trenutak utakmice je pogodak koji je postigao Marin Radić 'škaricama' za pljesak malobrojne publike koji su u tom trenutku ugrijali dlanove. Bravo za 'sinove sunca' za pobjedu i borbu po teškim uvjetima što ćete se uvjeriti na slikama", stoji u izvještaju NK Omladinac.

Srećom po igrače Omladinca, ali i njihove protivnike, prvi dio sezone je završen pa neće morati da igraju u ovako lošim uslovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi