Omladinci Olimpica nadigrali Željezničar

Omladinska Premijer liga

Omladinci Olimpica nadigrali Željezničar

E. Škorić

Danas je odigrano 23. kolo Omladinske Premijer lige BiH u nogometu. Derbi kola igran je na pomoćnom terenu stadiona Grbavica između domaćeg Željezničara i FK Olimpic. Konačni rezultat je glasio 4:0 u korist gostiju, FK Olimpic.

Pogotke za Olimpic su postigli Bajraktarević, Aganspahić i Mešić koji je mrežu domaćina tresao dva puta.

Ovom pobjedom mladih nada Olimpica još jednom je dokazano kako najmlađi sarajevski premijerligaš ne treba da se brine za budućnost i kako ovaj kolektiv treba biti za primjer drugima kako se rad sa mladima isplati.

Juniori Olimpica ovom pobjedom su izbili na drugu poziciju Omladinske premijerligaške tabele sa samo bodom zaostatka u odnosu na FK Sarajevo koji se nalazi na prvom mjestu. Upravo ova dva kluba će se sastati u narednom kolu.

FK  ŽELJENIČAR – FK OLIMPIC 0:4 (0:1)

ŽELJEZNIČAR: Hodžić, Kalkan, Sulejmanović, Muhasilović, Bešić, Mulahasanović, Prutina, Brković, Čopra, Ramić, Silajdžić


OLIMPIC: Kopić, Bajraktarević, Karkelja, Dučić, Tahiri, Sarvan, Aganspahić, Mujezinović, Hadžanović, Mešić, Hodžić. Još su igrali: Kačar, Ramić, Ražanica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti