Omladinske selekcije Srbije jedne od boljih u  Evropi

Impresivan učinak

Omladinske selekcije Srbije jedne od boljih u Evropi

D. Vejo

Iako A reprezentacija Srbije ne ostvaruje toliko dobre rezultate, mlađi uzrasti naših komšija igraju sjajno i ostvaruju dobre rezultate.

Pregršt raskošnih talenata krije se u Srbiji. Da je stvarno tako, pokazala je i statistika. Naime, mlađe selekcije Srbije ostvaruju rezultate vrijedne divljenja. Zadnji dobar rezultat ostvarila je kadetska reprezentacija Srbije. Oni su se plasirali na EP u Azerbejdžanu.

Podsjetimo, do sada su mlađe selekcije Srbije ostvarili sedam plasmana na EP, imaju iza sebe dva polufinala i jednu titulu prvaka Evrope, kao ititule najbolje reprezentaciju svijeta za uzrast do 20 godina koju su osvojilina Novom Zelandu prošle godine, kada su u finalu rezultatom od 2:1 pobijedili Brazil.

Kako je to izgledalo prošle godine, pogledajte u videu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti