On igru prekidati neće: Pola minute "cirkusa" u režiji afričkog sudije
Foto: Screenshot

Šta li je njemu bilo u glavi?

On igru prekidati neće: Pola minute "cirkusa" u režiji afričkog sudije

Osim utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, večeras su igrane i utakmice kvalifikacija za Afrički kup nacija.

Na Nacionalnom stadionu u Bocvani je odigran meč 2. kola kvalifikacione grupe H između domaće selekcije i selekcije Alžira.

Alžirci su slavili minimalan trijumf (0:1) i tako došli do druge pobjede u kvalifikacijama. Pobjedonosni gol je postigao Belaili još u 15. minuti susreta, a svakako treba istaći i da su domaći kraj meča dočekali sa desetoricom na terenu jer je u 84. minuti Gaogangwe dobio drugi žuti karton.

Međutim, posebno je meč obilježilo ono što se dešavalo u sudijskoj nadoknadi vremena, a to su bile odluke (ili nedostatak istih) glavnog sudije, Sabile.

On je u finišu meča bukvalno odlučio pustiti da se igra, pa na nekoliko očiglednih i namjernih prekršaja nije oupšte reagovao iako su sami fudbaleri zastajali u očekivanju njegovog zvižduka. Igru je tek nakratko prekinuo zbog ofsajda u kojem se, možda, našao jedan fudbaler Alžira.

Sekvencu od 30-ak sekundi Sabilinog "suđenja" vrijedi pogledati:

Top Komentari

Svojprisebi
pa nidje faula nema sta ce svirat koju kitu. vidis da cojk ustade odma nastavi trcat a kobojagi vristi
3 0
red devil mo
Golemo ovde svira ofsajd?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi