Luca Zidane mijenja reprezentaciju
(Foto: EPA)

Želi nastupati za Alžir

Luca Zidane mijenja reprezentaciju

M. Šljivak

Golman Real Madrida na posudbi u Racing Santanderu Luca Zidane (21) navodno je odlučio promijeniti reprezentaciju.

Iako je prošao sve omladinske selekcije Francuske, sin legende Trikolora Zinedinea Zidanea, zainteresovan je za nastup u selekciji Alžira.

Zidane ima pravo nastupa za ovu afričku selekciju zbog svojih korijena. Porodica Zidane je porijeklom iz Alžira, pa Luca ozbiljno razmišlja da u budućnosti promijeni državljanstvo.

Ovu vijest su u alžirskim medijima dočekali zaista sa velikim oduševljenjem i sigurno da neće biti nikakvih problema oko rješavanja potrebnih papira.

Luca Zidane važi za veoma perspekitvnog golmana. Ipak, pravu šansu na golu Reala nije dobio, iako mu je otac trener, pa je ovog ljeta odlučio da ode na posudbu u Racing.

Prošao je sve omladinske kategorije Kraljeva sa kojim ga ugovor veže do juna naredne godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pazzo13
Naravno ,kada zna da nikada nece braniti za Francusku
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi