On zna šta je podrška: Škrtel zapljeskao bh. navijačima

Lijep gest kapitena Slovačke

On zna šta je podrška: Škrtel zapljeskao bh. navijačima

Fudbaleri Slovačke reprezentacije sinoć su doživjeli poraz na domaćem terenu odselekcije naše zemlje kojim su ostali bez šansi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

Ipak, stadion Pod Dubnom mogao se nazvati domaćim terenom jer se nalazi u Žilini koja je grad u Slovačkoj, po svim ostalim parametrima Slovaci su bili gosti. Koliko je domaćih navijača bilo na stadionu moglo je vidjeti tokom intoniranja nacionalnih himni kada je režiser prenosa utakmice bio u velikom problemu da pronađe slovačku zastavu ili neko drugo navijačko obilježje u bojama te zemlje.

Slovački reprezentativci nakon utakmice su u svojim izjavama kazali da su bili oduševljeni atmosferom i publikom, te činjenicom da igraju pred rasprodanim stadionom. Bili su Slovaci razočarani da su igrali na „gostujućem terenu“ obzirom da je navijača njihove zemlje bilo u veoma malom procentu na stadionu u Žilini.

Ipak, na kraju je Martin Škrtel koji inače igra pred publika koja je jedna od najboljih na svijetu, onom Liverpoolovom, i koji zna šta je prava stadionska atmosfera, aplauzom koji je bio upućen našim navijačima dao svoj sud o atmosferi tokom susreta koju su stvorili navijači fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.