Onesta: Karabatića i društvo treba dobro kazniti

Legendarni francuski trener poručio

Onesta: Karabatića i društvo treba dobro kazniti

Adnan Beganović

Kladioničarska afera u kojoj je učestvovao veliki broj rukometaša, među kojima je i jedan od najboljih svjetskih igrača, Nikola Karabatić, i dalje potresa Francusku.

Kasno sinoć Nikola Karabatić i ostali optuženi za namještanje susreta u velikom skandalu koji potresa Francusku, prevezeni su iz Pariza u Montpellier.

Iz pritvora u Parizu sinoć su prvo izvedene ljepše polovice braće Karabatić, da bi kasnije na put za Montpellier krenuli i pomenuti Karabatići, Prost, Honrubia, Bojinović i Gajić, dok je u pritvoru u Parizu, prema pisanju francuskih medija, iz tehničkih razloga ostao Issam Tej.

Na slobodu su pušteni Hmam, Kavtičnik i Robin, dok se pretpostavlja da će gore navedeni rukometaši i danas provesti u pritvoru, a tokom dana pojavit će se pred sudijom.

Francuski mediji kontaktirali su i legendarnog selektora njihovog nacionalnog tima, Claudea Onestu, koji je između ostalog rekao:

"Još u maju smo nešto naslućivali, no prije Olimpijskih igara nismo imali detaljnijih informacija. Sve ovo je nepodnošljivo, nismo naučeni na ovakve momente. Imam respekt prema tim momcima, no izgleda da su napravili veliku grešku i zbog toga ih moraju kazniti da budu primjer svima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti