Ono što su pisali navijači Manchester Uniteda 2005. godine za Messija je urnebesno!

Nisu vjerovali u njega

Ono što su pisali navijači Manchester Uniteda 2005. godine za Messija je urnebesno!

Endin Čaušević

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Lionel Messi debitovao je za Barceloni kada je imao samo 16 godina i to u prijateljskoj utakmici protiv Porta, a sve ostalo je historija.

Messi je na samom vrhu svjetskog fudbala već skoro 15 godina, a na početku njegove karijere malo ko je vjerovao da će tako dominirati na fudbalskom terenu. Od debija protiv Porta, pa do danas Messi je osvojio pet Zlatnih lopti, devet titula La Lige, četiri titule Lige prvaka i pet Zlatnih kopački.

Međutim, nije iznenađenje što su u to vrijeme samo u Barceloni vjerovali da se radi o nevjerovatnom potencijalu jer je bilo i onih koji su ismijavali omalenog Argentinca. Engleski mediji objavili su zanimljive komentare s foruma zvanične stranice Manchester Uniteda.

Navijači Crvenih đavola su 2005. godine napravili temu Leo Messi, te su komentarisali igra igrača Barcelone. Tada niko od navijača Uniteda nije vjerovao u njega, a neki su čak odgovorno tvrdili da je Wayne Rooney mnogo bolji igrač od Messija.

"On bi izdržao šest minuta u Premiershipu. Loptu predugo drži i nije nešto dobar u završnici. Dosta šutira izvan šesnaesterca i dribla previše. U La Ligi može da radi šta hoće jer ostali timovi su zauzeti jer paze na Ronaldinha. Kada bi došao u Premiership prošao bi kao Reyes", jedan je od mnogobrojnih komentara navijača Uniteda.

p1cn7uhulp1l9l1lf71vsl18e39adh.jpg

p1cn7v03io2621o9gru51quu1i57n.jpg

p1cn7v4urrv4p1hdp6nb12401901t.jpg

p1cn7uugu6kvdq4q8251ekcnsol.jpg

Potražite više informacija na temu La Liga:

p1cn7umernlsi1tpkolj1fb81a2gj.jpg

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rifresh
Meni je pravo krivo što su ugasili Rooneya,koji je bio u rangu Messija i Ronalda,al onda su odlučili da ga podrede ekipi i
0 2
amadeus21
inače su Englezi inteligentni i strašni fudbaleri..da nemaju onoliki novac i da im svake godine ne dolazi sve više stranaca, premier liga bi bila propalitet totalnu..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi