Ooijer spreman za povratak u PSV
Andre Ooijer se vraća u Eindhoven

Ooijer spreman za povratak u PSV

Edmir Škorić

Iako je PSV napustio 2006. godine nakon punih devet sezona i prešao u Blackburn, Andre Ooijer spreman je krajem ove sezone vratiti se u Eindhoven gdje se i proslavio. 

Ugovor sa Blackburnom ga veže do ljeta, a onda kao slobodan igrač bi po svemu sudeći trebao preći u redove PSV-a iz Eindhovena. Andre Ooijer je u PSV-u igrao punih devet sezona prije nego li je prešao u Englesku 2006. godine.

"Mi smo svakako zainteresirani za potpisivanje ugovora sa Andreom i on je željan da se vrati u Eindhoven. Međutim, nismo još dogovorili posao. To ovisi o tome tko će biti naš novi menadžer li ćemo potpisati ugovor ili ne", rekao je tehnički direktor Adrie van Kraay.

"Moja porodia se želi vratiti kući, tako ćemo i učiniti. Ipak, ja sam stvarno uživao u mojoj karijeri u Premiershipu. Navijači su nevjerojatni i stupanj nogometa je puno veći nego u Holandiji", izjavio je Ooijer.

34-godišnji Ooijer je prošao sve omladinske selekcije Ajaxa, no nikada nije zaigra za prvi tim, pa je karijeru nastavio u Volendamu, te preko Rode završio u PSV-u gdje je odigrao skoro 200 utakmica. U 2006. godini postao je novi član "roversa", a do sada je jednom bio strijelac. Nacionalni dres obukao je ukupno 46 puta, a dva puta je bio i strijelac za "tulipane".

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.