Opcija manje za Rakitića

Jedan klub odustao

Opcija manje za Rakitića

Ivan Rakitić neće se vratiti u Sevillu, javljaju španski mediji.

Reprezentativac Hrvatske ima važeći ugovor s Barcelonom, no posljednjih sedmice uveliko se piše o tome da će napustiti Camp Nou i da je jedna od opcija upravo Sevilla.

U svojim medijskim istupima Rakitić nikada nije skrivao da bi se volio vratiti u Andaluziju, o tome sanjaju i čelnici kluba, međutim taj posao će morati pričekati neka bolja vremena.

Mediji u Španiji prenose da je Rakitić bio u kontaktu sa sportskim direktorom Seville Monchijem i da je razgovarao o mogućem povratku, ali da su došli do zajedničkog zaključka da je transfer jednostavno nemoguć.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Rakitić zarađuje oko 8,5 miliona eura u Barceloni, a te zahtjeve Sevilla ne može ispuniti", tvrdi Mundo Deportivo.

Sevilla je, dakle, otpala iz utrke za Rakitića. U igri su ostali još Tottenham, Atletico Madrid, kao i Villarreal čiji je predsjednik jasno poručio da bi ga radio vidio u svom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi