Općina Novo Sarajevo nastavlja finansirati Željezničar

Potpisan novi ugovor

Općina Novo Sarajevo nastavlja finansirati Željezničar

U Plavom salonu stadiona Grbavica danas je upriličeno potpisivanje ugovora između FK Željezničar i Općine Novo Sarajevo.

Ovim ugovorom Općina Novo Sarajevo obavezala se da će finansijski pomoći poslovanju bh. premijerligaša, a tim povodom održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili načelnik Nedžad Koldžo te Admir Džubur ispred FK Željezničar.

"Općina već duži niz godina potpomaže Željezničar kao jedan od brendova naše općine. Ono što posebno karakteriše ovaj ugovor je činjenica da smo svi ušli u jedan vidan period djelovanja svega u ovoj državi. To su stvari koje se moraju provoditi i te mjere su izazvale čitav niz tegoba za sve stvari u društvenom životu. Ova sredstva su prvobitno imala drugu namjenu. Stvarali smo što bolje uslove na stadionu da se pomogne klubu i reprezentaciji, želimo nastaviti u tome kako bismo dobili certifikate najviše ranga", rekao je Koldžo, pa dodao:

"Ovih 200.000 KM su Željezničara sada namijenjeni za prevazilaženje teških posljedica i za troškove koji su neophodni za nastavak rada. Kriza je dovela do smanjenja interesa donatora i sponzora, smanjenja prihoda, a za prijedlog da sredstva utrošimo u ovo bila su većina vijećnika."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom se obratio predsjednik FK Željezničar Admir Džubur.

"Ova sredstva će biti utrošena u redovne troškove i sigurno će biti korisna da u ovu sezonu uđemo jači. Očekujemo dobre rezultate i potrudit ćemo se da postignemo sve što smo zacrtali", rekao je, između ostalog, Džubur i zahvalio se načelniku na dolasku i ovom činu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Manijaci znate šta vam je činiti na izborima. Čovjek nas je pomagao oduvijek za razliku od Ajnadzica.
10 2
SarajevoFC
Ne da SDA Selju svog jedinog
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije