Ko je posljednja akvizicija Željezničara? "Zlatna koka u najavi i igrač s nosom za gol"

Nermin Bašić govorio o Anelu Hajriću

Ko je posljednja akvizicija Željezničara? "Zlatna koka u najavi i igrač s nosom za gol"

A. Čaušević

Možda Premijer liga BiH ne odiše kvalitetom, ali zasigurno ima svojih karakteristika zbog kojih je izuzeto važan period adaptacije i što brže upoznavanje sa sredinom, posebno ako dolazite sa reputacijom rasnog golgetera i samim tim očekivanja navijača postaju ogromna.

Željezničar će u novu sezonu ući sa nešto izmijenjenim igračim kadrom. Amar Osim će u vrhu napada imati Anela Hajrića, posljednju akviziciju sarajevskih Plavih koji je na Grbavicu stigao iz Belgije.

Šta mogu očekivati navijači Željezničara od Hajrića? Ovog 24-godišnjeg napadača u razgovoru za SportSport.ba predstavio je Nermin Bašić, perspektivni bh. stručnjak koji je izuzetno važan za Hajrićev uspon.

Bašić je Hajrića otkrio u Sloveniji te ga je na vlastito insistiranje doveo u Rodomlje, napadač mu je vratio sa 52 gola na 54 utakmice i najskupljim izlaznim transferom u historiji slovenačkog kluba.

"Bio mi je prvo pojačanje u Radomlju, igrao je u B tim Maribora, tada je zabijao preko 30 golova, uvjerio sam ga da dođe u Rodomlje, da bi mu u to bilo dobro iskustvo jer u Mariboru nikad nije dobio pravu priliku. Prvo je došao na posudbu, a da bi nakon toga otkupili njegov ugovor. Hajrićeva prodaja je najskuplji transfer u historiji Radomlja", kazao je Bašić.

Kako Bašić kaže radi se o tipičnom golgeteru, igraču s osjećajem za gol. Za Plave bi trebao predstavljati istinsko pojačanje.

"Radi se o tihom, skromnom i mirnom dečku spremnom da napreduje, da radi na sebi. Dobit će priliku u pravom klubu. Radi se o igraču šesnaesterca, korpulentan je, ima nos za gol, to mu je urođeni talenat. Prava stvar je za Željezničar i za njega što su se uspjeli dogovoriti."

Bašić smatra da će ukoliko se sve poklopi kroz neko vrijeme Željezničar na Hajrićevoj prodaji zaraditi milionsku cifru.

"Amar Osim zna raditi s takvim igračima, Hajriću treba podrška. Nadam se da neće biti previše pritiska. Mogao bi biti 'zlatna koka' Željezničara ukoliko da koliko može. Moja prognoza je da može zabiti 20 golova u Premijer ligi i otići za milionsku cifru.

Trener koji je oduševio bh. javnost s odičnim vođenjem Metalleghea BSI prije nekoliko godina kazao nam je da je Hajriću upravo Željezničar omiljeni klub u Bosni i Hercegovinu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Dečko voli Bosnu i Hercegovinu. Prije godinu i pol mi je rekao da mu je Željezničar omiljeni klub. Ukoliko bude onakav kakvog ga znam i ukoliko ne podlegne pritistku ovo će mu biti odskočna daska", rekao je Bašić.

Hajrić je sa Željezničarom potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još jednu sezonu. Očekivanja navijača Plavih su velika pa će nekadašnji omladinski reprezentativac BiH morati naučiti da se nosi s igranjem pod pritiskom na Grbavici. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

south
Ako se nastavi razvijati kako je i krenuo, ne sumnjam da ce kod brke izrasti u vrhunskog igraca mozda novi Dzeko
14 4
Denchi
Koke sa 6 godina profi karijere su daaaaavnoooo pecene :)
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi