Opet teško protiv Finaca

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Opet teško protiv Finaca

Adnan Beganović

U okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u Finskoj je pobjedila domaću selekciju (30:28), no naši reprezentativci su opet imali problema sa nama, sada već tradicionalno neugodnim Fincima.

Početak susreta pripao je našoj reprezentaciji. Na krilima raspoloženog Terzića na početku utakmice došli smo do solidne prednosti i u tim momentima činilo se da ćemo doći do uvjerljive pobjede, no tako nisu mislili domaći rukometaši koji se nisu predavali do kraja.

Kao što smo već i rekli, početak susreta pripao je našim reprezentativcima. Vojislav Rađa iznenadio je svog kolegu odbranom 3-2-1 na koju Finci u prvom dijelu susreta nisu imali odgovor. U 16. minuti imali smo prednost od pet golova razlike (10:5), kao i u 23. (14:9), a na odmor se otišlo pri rezultatu 17:13 za Bosnu i Hercegovinu.

Početkom drugog dijela naši reprezentativci došli su do prednosti od 7 razlike i kada smo svi mislili da je gotovo dolazi do neobjašnjivog pada u našoj igri, što su uporni Finci znali iskoristiti i ozbiljno zaprijetiti. Međutim, sjajnim odbranama Vujovića i golovima Doborca, koji je odgovornost uzeo u svoje ruke u najvažnijim trenucima utakmice, uspjeli smo pobijediti te tako opravdati ulogu favorita koju smo imali prije početka ove utakmice.

U redovima Bosne i Hercegovine najefikasniji su bili Terzić sa 7, Doborac sa 6 i Toromanović sa 5 postignutih golova. U listu strijelaca upisali su se i Harmandić (4), Martinović (3), Jaškić (2), Stojanović (2) i Prce (1). Šabanović je imao 7 uspješnih intervencija, a Vujović 8. Kod Finaca najbolji pojedinac bio je golman Toni Kurpa koji je skupio 14 odbrana.

U drugom susretu iz naše grupe, Rumunija je pobijedila Veliku Britaniju rezultatom 36:27. Naša reprezentacija sutra igra sa Velikom Britanijom.

Kvalifikacije za SP:
BiH - Finska 30:28
Rumunija - Velika Britanija 36:27

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.