Opet u finalu Houston i LA Galaxy

Repriza od prošle godine

Opet u finalu Houston i LA Galaxy

M. Maksimović

Drugu godinu zaredom o prvaku američke MLS lige odlučivat će ekipe LA Galaxyja i Houston Dynama. LA Galaxy je u dvije utakmice finala Zapadne konferencije bio bolji od Seattle Soundersa, dok je Houston u finalu Istoka eliminisao DC United.

Već u prvoj utakmici koja je odigrana 11.novembra, Becks i društvo su obavili veliki dio posla. Robbie Keane je bio dvostruki strijelac, Mike Magee je dodao jedan gol za ubjedljivih 3:0. 

 

U revanšu su navijači Seattlea stvorili sjajnu atmosferu (44.575 gledalaca) na Century/Link Fieldu. Već u 10.minuti Eddie Johnson je postigao gol na dodavanje Christian Tifferta, ali je gol poništen čini se zbog nepostojećeg ofsajda.Samo dvije minute kasnije Zach Scott gura u šansu Johnsona koji još jednom pogađa, ovaj put za vodstvo Seattlea 1:0.

 

U 57.minuti Christian Tiffert izvodi korner, na prvoj stativi glavom zabija Zach Scott za 2:0. Izgledalo je u tim trenucima da Seattle može do iznenađenja, međutim utakmica je odlučuna u 68.minuti. Robbie Keane je pokušao centirati iskosa sa desne strane, lopta je pogodila u ruku Adama Johanssona i dosuđen je jedanesterac.Domaći igrači su protestovali, ali Keanea to nije zasmetalo, prevario je golmana Michaela Gspurninga i LA Galaxy je u velikom finalu. 

 

Baš kao i prošle godine i ove će protivnik LA Galaxyja biti ekipa Houston Dynama.Houston je prvu utakmicu dobio 3:1, u revanšu je sve bilo jasno nakon prvog poluvremena. U 34.minuti  Oscar Boniek García postiže gol za vodstvo gostiju koje je potrajalo sve do 83.minuti kada Branko Boskovic postavlja 

konačnih 1:1.

 

Veliko finale je na rasporedu 1.decembra i opet se igra u Home Depot Centeru kao i prošle godine. Na ovom stadionu je ekipa LA Galaxyja slavila 1:0 golom Landona Donovana.To je bila treća titula LA Galaxyja, dok je Houstonu to bio prvi poraz u tri finala.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.