Opljačkan Evertonov defanzivac

Fudbaleri u Engleskoj žrtve

Opljačkan Evertonov defanzivac

Edmir Škorić

Evertonov odbrambeni igrač Phil Jagielka je, pod prijetnjom hladnog oružja, opljačkan u svom vlastitom domu.

27-godišnji Phil Jagielka gledao je meč svog Evertona i Hull Cityja na TV-u, budući da je povrijeđen, a tu noć, u srijedu, je nastradao. Naime, u njegovu kuću upala su tri razbojnika naouružana noževima, a potom su mu prijetili i tražili sav obiteljski nakit i ključeve njegovog auta.

Pljačkaši su uspjeli odnijeti nakit, dok je Jagielkin Roland Rover, ipak, pronađen nedaleko od njegove kuće. Vjerovatno lopovi nisu bili upućeni da je u to vrijeme Evertonov igrač ostao kod kuće, budući da je ostatak momčadi slavio kod Hulla u okviru Liga kupa.

Ovaj incident povrđen je i od strane Policijske uprave u engleskom Cheashireu. Podsjetimo da se u prethodne dvije godine desilo dosta ovakvih slučjeva, fudbaleri pretežno bivaju napadnuti. Ista iskustva imali su Steven Gerrard, Emile Heskey, Roque Santa Cruz, Pennant, Fletcher, Grella...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.