Opljačkan saigrač ubijenog Senza Meyiwe

Na udaru pljačkaša još jedan član 'Bafana Bafane'

Opljačkan saigrač ubijenog Senza Meyiwe

Samo nekoliko dana nakon što je ubijen golman i kapiten južnoafričke reprezentacije Senzo Meyiwa, još jedan član 'Bafana Bafane' bio je žrtva oružane pljačke. Ovoga puta naoružani razbojnici su provalili u kuću roditelja najboljeg južnoafričkog fudbalera  za 2014. godinu Sibusisa Vilakazija (24).

Sibusis koji inače igra za ekipu BidVest Witsa je spavao u jednoj od soba dok su razbojnici kao taoce držali njegove roditelje i mlađeg brata. Srećom, svi su preživjeli. Vilakazi je ostao bez automobila, a lopovi su odnijeli i TV, muzičku liniju, nakit i nešto odjeće.

"Još uvijek sam šokiran. Dok sam ja spavao u jednoj od soba, razbojnici su držali moju porodicu i pljačkali kuću. Možete misliti kakav sam šok doživio kada sam se probudio i vidio ukućane vezane na podu," izjavio je Vilakazi.

Sibusis je inače bio cimer nesretnog Meyiwe koji je ubijen prošle sedmice. Kapiten južnoafričke reprezentacije je ubijen u domu svoje djevojke prilikom pokušaja pljačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.