Oproštaj legendi: Tony i Manu rekli zbogom

Parker i Ginobili se oprostili od reprezentacija

Oproštaj legendi: Tony i Manu rekli zbogom

Midhat Šljivak

Zvijezde San Antonio Spursa, Tony Parker i Manu Ginobili, oprostili su se u Riju od nacionalnih timova.

Parker se od reprezentacije Francuske oprostio porazom od Španije u četvrtfinalu, što je potvrdio i za medije u ovoj zemlji.

"To je to. Ovo je bio moj zadnji meč u dresu reprezentacije", saopštio je Parker.

Njegov saigrač iz Spursa Manu Ginobili završio je sa reprezentacijom Argentine. Manu je ranije najavio kako će mu turnir u Riju bio posljednji u dresu nacionalnog tima, a oproštaj se desio u četvrtfinalu porazom od SAD-a.

Parker s reprezentacijom ima četiri medalje, a sva četiri odličja je osvojio na Eurobasketu.

S druge strane Manu Ginobili je osvojio čak 10 medalja, od kojih vrijedi istači olimpijsko zlato u Atini, bronzu u Pekingu, te srebro na Svjetskom prvenstvu 2002. godine u SAD-u.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi